Over ons

Update juli 2018

Er is veel gebeurd sinds deze ‘about’ pagina is geschreven. Maar het resultaat is hetzelfde. In plaats van ‘naar verwachting’, ‘hebben we plannen om’ en ‘is nog niet duidelijk hoe/wat/waar’ kunnen we nu schrijven dat we op 21 augustus in het vliegtuig zullen stappen en met een korte tussenstop in Lissabon onze reis zullen starten in Brazilië!

Alleen de eerste vlucht is geboekt, verder staat er nog niets vast. We hebben wel een grove route in gedachten, die gaat als volgt:
Brazilië, Paraguay, Bolivia, Peru, Hong Kong, China, Thailand, India, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Indonesië. Hierbij doen we inderdaad 2x Thailand aan, omdat we Marije (vriendin van Tessa) in de kerstvakantie in Bangkok verwachten. Nadat we India gedaan hebben zullen we het rondje Zuid-Oost Azië afmaken. Van de bovengenoemde landen kunnen China en Vietnam nog uit de route vallen als blijkt dat we meer tijd in de andere landen willen doorbrengen. Slow travel is ons plan!

Inmiddels is ons voornemen niet meer onder de radar. We zijn erachter dat we ons uit Nederland uit moeten schrijven omdat we langer dan 8 maanden weg zijn. Uitschrijven = niet ingezetene = je valt niet onder de Nederlandse wet = geen leerplicht. Voor de jongens hebben we wel een plan om te zorgen dat hun Nederlands op peil blijft.


2015

In de zomer van 2018 hebben we naar verwachting drie schoolverlaters in huize de Jong; Tessa zal haar VWO examen gedaan hebben, Sander komt van het VMBO-T en Remco is klaar met de basisschool. Een mooi moment om onze blik te verruimen en de wijde wereld in te trekken.

Er staat nog niets vast, maar we hebben wel een heleboel plannen en ideeën. De wens is een jaar weg te blijven, de financiën zijn daarin vooral bepalend. Welke regio(‘s) we gaan bezoeken en welk vervoersmiddel we (primair) gaan gebruiken staat ook nog open. Misschien stappen we in Alphen op de trein, misschien schaffen we een camper aan of misschien gaan we eerst ver weg vliegen. Zeker is dat we geen waslijst aan landen mee zullen nemen die we gaan bezoeken. Het idee is dat we op reis willen, zonder al te veel vooruit gepland. Kijken waar het leuk is, waar we nog even blijven en vooral laten leiden door wat we tegen komen.

We houden het nog een beetje onder de radar, de jongens zijn tegen die tijd in ieder geval nog leerplichtig. Hoe we daar mee omgaan zullen we in de komende jaren gaan bepalen. We hopen dat jullie het leuk vinden onze verhalen te volgen, al zal dat in het begin nog wel heel beperkt zijn.

groetjes van Paul, Marinka, Tessa, Sander en Remco

Een gedachte over “Over ons

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: