2 weken in Thailand met de ‘De Jong-etjes’

Twee weekjes met de “de Jong-etjes” meedraaien wat betekent dat?

Allereerst een warm welkom, op het vliegveld werd ik meteen goed onthaald en gingen Schermafbeelding 2018-12-28 om 18.12.04we met de bus naar het hostel. Eindelijk Tessa weer zien, 4 maanden is toch wel erg lang. In de bus keek ik m’n ogen uit wat daar allemaal op de straat reed, laadbakken vol mensen en scooters met wel 4 volwassenen erop. Maar Tessa haalde haar schouders op, ja dat zie je hier overal wel. Eenmaal in het hostel zijn daar ook Remco en Sander die lekker met de wifi bezig waren. Want de wifi is wel een belangrijk dingetje, nog voor het bekijken van de kaart in een restaurant wordt al om de wificode gevraagd. Maar dat mobieltje is ook heel handig voor andere dingen. Namelijk 30seconds, in mijn twee weken verblijf zijn er haast geen dagen voorbij gegaan zonder dat we het spel hebben gespeeld. Iedereen heerlijk fanatiek en vol in het spel. Elke keer dat we moesten wachten pakte we dat spel erbij en vloog de tijd voorbij.

 

Een andere daily routine is koffie. Een dag geen koffie is een dag niet geleefd. Zelf ben ik totaal geen koffiedrinker, maar zou het er bijna door leren drinken, want het is wel een heerlijke rustige start van de dag. Tijdens de koffie even lekker zitten en doornemen wat we die dag gaan doen. Marinka heeft alle leuke dingen vast bedacht, alleen het vervoer kan soms een dingetje zijn. Dan liepen we een uur opzoek naar een huurscooter of bleek de eerste bus pas 4 uur later te gaan. Maar we kwamen altijd op bestemming en daar gaat het om.

Ook heb ik daar kerst meegevierd. Dat was het eerste jaar dat ik het niet met mijn familie heb gevierd dus dat was best gek. Maar ik had me geen betere kerst kunnen voorstellen.

Op het rode tafelkleed na was het kerstdiner niks van wat je van een kerstdiner verwacht. Zo lag Paul ziek in bed, vergat het restaurant de helft van het eten, viel de lasagne tegen en was het kerstgevoel ver te zoeken met 35 graden. Maar het maakte allemaal niet uit want de dag was al helemaal compleet door wat we overdag gedaan hadden, namelijk naar een olifantenverblijf, want oh was dat gaaf. Heel de dag allerlei activiteiten met die super mooie dieren. En toen we ook nog een babyolifant konden zien was de dag helemaal gemaakt.

schermafbeelding 2019-01-04 om 20.47.50

En tweede kerstdag gingen we naar super mooie watervallen. De jongens en meiden splitsten op. De jongens gingen lekker zwemmen in de watervallen, en wij vermaakte ons met het maken van foto’s, want een meer fotogenieke plek dan die watervallen kan ik me in ieder geval niet voorstellen.

ea049bb9-d22e-4afe-91ee-53994ef3ad66

lunch watervallen

En onze eerste stap in het water was niet zo succesvol, het leverde namelijk meteen zuigende visjes aan je voet op, wat een heel gek gevoel is. Na dat gevoel snap ik ook niet dat mensen vrijwillig naar een spa gaan waar visjes aan je voeten zuigen. Gelukkig waren er genoeg stenen waarover een weg te vinden was.

 

Na deze drukke dagen was er tijd voor een paar dagen een beetje rust in Rayong en het prachtige eiland Koh Samet. Wat ik wel lekker vond, want hierdoor was het een goedeschermafbeelding 2019-01-04 om 20.47.16 balans. Ik zag ook dat voor hun die afwisseling van rust en drukte van belang was en ze daar ook wel vaker op letten. Omdat ik er was deden we ook al een hoop omdat het zonde zou zijn om niks te gaan bekijken in een land als Thailand, waar je niet zomaar even komt. Dus de rust was voor iedereen even lekker. Zo waren we weer opgeladen waarna we ons weer gingen begeven in het oh zo drukke Bangkok.

schermafbeelding 2019-01-04 om 20.47.04

En dan vooral met oud en nieuw wat we hier vierden. Om half 12 kon je je tussen de mensenmassa haast niet meer begeven, gelukkig vonden we een rustiger plekje. Om asiatique00:00 was het kort en krachtig. Een kwartier lang was er het mooiste vuurwerk, echt een prachtige show. Maar daarna was het helemaal over, wat heel gek is vergeleken met Nederland waar het de hele nacht wel doorging. En toen nog met de drukte thuiskomen. Gelukkig vonden we een tuktuk en met een beetje proppen bracht deze ons thuis. En de dag daarna was het na wat geshop voor mij al weer tijd om naar het vliegveld te gaan. En net als het warme ontvangst gingen ze ook hiermee weer zo lang mee als kon, echt super lief. Nog een hapje gegeten en daarna koffie tot het voor mij tijd was om naar de douane te gaan. En toen voor de tweede keer afscheid nemen. Wat toch echt een gek gevoel blijft.

En nu schrijf ik dit vanaf het vliegveld, waar ik me meer dan 6 uur lang in m’n eentje zonder internet aan het vermaken ben. Heel gek na twee weken continu wel met iemand geweest te zijn opeens een moment van stilte en verveling. Ik mis de gezelligheid nu al en de 30seconds om de tijd te doden. Maar ik kijk voldaan terug op deze twee weken. Ik vond het heel leuk om een beetje mee te krijgen hoe zij hun leven nu leiden en natuurlijk om Tessa na 4 maanden weer gezien te hebben. Wat had ik die goeie lange gesprekken die je altijd met Tessa kan hebben gemist, maar ook na deze twee weken zijn nog lang niet alle verhalen aan elkaar verteld.

Wel mis ik nu na deze weken al dingetjes van thuis en is het stiekem altijd wel lekker om weer terug te gaan. Hun beeld van een wereldreis leek me heerlijk, bijna een jaar geen tentamenstress, de mooiste dingen zien en ook het slechte Nederlandse weer ontvluchten. Maar na deze twee weken komt ook het besef hoe knap het eigenlijk is om zomaar met het gezin 11 maanden weg te gaan. Elke dag patat, pizza of pasta gaat wel vervelen, alle eigendommen in maar één, nieteens zo grote, tas en het 11 maanden met het gezin doen. Maar het is super leuk om te zien hoe ze als gezin met elkaar om gaan en ondanks sommige frustraties alles snel weg lijken te schuiven en zich echt met elkaar kunnen vermaken.

Heel erg bedankt voor deze twee prachtige weken, ik heb er echt onwijs van genoten. En nog heel veel plezier!

Kusjes Marije

schermafbeelding 2019-01-04 om 20.46.54

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: