New York City

Door Tessa

Al jaren staat New York bij mij op de bucket list en dan gaan we gewoon tijdens de reis; zo gaaf! Aangezien ik zo graag naar New York wilde, mocht ik de planning maken. Deze is hier en daar wat veranderd, maar het zijn 4 super leuke dagen geworden.

 

Dag 1

Gisteravond, of beter gezegd: vannacht, kwamen we rond 1 uur aan op JFK Airport. Gelijk hadden we een tegenslag. Mijn tas, de enige die was ingecheckt, was namelijk niet aangekomen. Iemand van de luchtmaatschappij ging gelukkig gelijk aan de slag met allerlei formulieren en belde met verschillende mensen. Dit gaf ons nog enige hoop dat de tas tevoorschijn zou komen. De eerste dag begon ik dus met mijn laatste schone set kleding. Ik had één onderbroek en twee shirtjes bij iemand anders in de tas gedaan, verder niks. Een fout om van te leren…

Na vijf uurtjes slapen begonnen we met ontbijten bij Au bon pain. Hier merkten we gelijk dat de prijs in New York een stukje hoger ligt dan wat we in Zuid-Amerika gewend waren. Na het ontbijt gingen we op weg naar de ferry. Aangezien we een appartement in New Jersey hadden, moesten we een stuk met het openbaar vervoer om bij Manhattan te komen. Bij de ferry zagen we voor het eerst de skyline van Manhattan, zo mooi! Natuurlijk maakten we de nodige foto’s, waarna we met de ferry naar Manhattan voeren.

Schermafbeelding-2018-12-14-om-19.28.59.png

We liepen gelijk door naar het World Trade Center. Het 9/11 memorial was een stuk groter dan we hadden verwacht en was erg indrukwekkend. Hierna liepen we door om even een kijkje te nemen op Wall street en de groep mensen te aanschouwen die allemaal een foto wilden met ‘the bull’. Ondertussen was ik aan het genieten van alle hoge gebouwen, de kaarsrechte straten en de verlichtingen voor kerst. Ik hou daar zo van!

Toen was het tijd voor nog een klassieker als het gaat om het bezoeken van New York: het Vrijheidsbeeld. We besloten om met de free ferry naar Staten Island te gaan. Op deze manier hadden we vanuit de ferry goed beeld (woordgrapje moet kunnen) op het Vrijheidsbeeld en hoefden we niet eens te betalen.

Schermafbeelding 2018-12-14 om 19.28.08

Voor de rest van de middag stond Soho op de planning. Dit is de wijk in Manhattan waar het beste geshopt kan worden, dus dat hebben we inderdaad gedaan. Aangezien er weinig plek is in de rugzakken, was het vooral window-shopping, maar zelfs dat is leuk in Soho.

Na al het lopen hadden we behoefte aan rust, dus gingen we naar Pietro Nolita. Dit cafeetje had ik uitgezocht niet om wat er te halen valt, maar vooral om hoe het eruit ziet. Alles is namelijk roze (maar dan ook echt alles). Een roze cocktail kon daarom niet ontbreken. Gelukkig was die nog lekker ook.

Daarna begonnen onze maagjes te knorren en gingen we op weg naar een ander restaurantje wat ik had uitgezocht. Deze bleek echter voor mensen van 18 jaar en ouder te zijn, dus gingen we naar een Italiaans restaurant in dezelfde straat, waar we uiteindelijk ook lekker gegeten hebben.

Het was inmiddels al best laat, dus begonnen we de hele reis terug naar het appartement. Nog even boodschappen doen en bij Bath & body works naar binnen en toen was het alweer bedtijd.

Dag 2

Aangezien we de dag ervoor boodschappen hadden gedaan voor het ontbijt, hoefden we daarvoor niet de deur uit. Dit scheelde heel wat tijd, wat we nodig hebben in deze paar dagen waarin we heel New York moeten zien! We startten met een bezoekje aan Chelsea Market, in het westen van Manhattan. Deze markt staat bekend om zijn restaurantjes en cafeetjes. De uitstraling ervan was erg leuk, maar verder was er weinig te doen. Daarom gingen we snel verder naar Grand Central Station. Ik kende dit treinstation vooral van de serie Gossip girl, maar het was ook nog eens erg mooi.

Vervolgens liepen we door naar Bryant Park. Hier wilden we gaan schaatsen, maar we waren niet de enigen die dat idee hadden. Er stond een enorme rij en daarnaast was het ook nog ontzettend duur, dus besloten we dit maar over te slaan.

Schermafbeelding 2018-12-14 om 19.31.52

Vanuit Bryant Park zagen we de Empire State Building (door ons ook wel Empy genoemd) al staan. Maar voordat we daar heen gingen, namen we een kijkje in de New York public library. Het gebouw zelf was erg imposant, maar de zalen met boeken wat minder. Dus ook daar waren we algauw klaar en gingen we op weg naar ‘Empy’. Aangezien we bij het Rockefeller omhoog wilden, deden we dat bij deze niet. We maakten wel een foto bij een miniatuurversie, maar dat is natuurlijk zo nep als maar kan ;).

En dan, jongens en meisjes, waar we allemaal op gewacht hebben: Times Square. Geloof me, dit is nog zoveel mooier en indrukwekkender dan op foto’s en filmpjes. Er waren zoveel billboards dat ik niet wist waar ik moest kijken. Op het maken van foto’s na, deden we niks anders dan naar boven en om ons heen kijken. Dat was niet alleen om de billboards te kunnen zien, maar ook om niet onder de voet gelopen te worden door de stoet mensen.

En van alle winkels die daar waren, wilden wij graag naar M&M’s world, waar we zo’n $50 aan M&M’s hebben gekocht… Ze waren lekker!

Dag 3

Voor deze dag stond het noorden van Manhattan gepland. Allereerst gingen we naar Levain bakery. Deze bakkerij heeft, zo wordt gezegd, de beste chocolate chip cookies van New York; en dat zegt wat. Vanzelfsprekend stond er een rij, maar die was het waard. Ik had de peanut butter chocolate chip cookie (een hele mond vol) en die was goddelijk.

Schermafbeelding 2018-12-14 om 19.31.46
Van de chocolate chip cookies helaas geen foto’s, die waren te snel op.

Na deze snack gingen we door naar Central park. Het miezerde een beetje en het was bewolkt, maar dat gaf het park juist een mooie, herfstige blik. We liepen wat rond, onder andere langs Strawberry Fields en genoten van het uitzicht, waarna we ons richting the Trump tower begaven. De jongens wilden deze graag zien en ik wilde natuurlijk met alle liefde een aanpassing in het schema maken (knipoog). Ik was zelf meer onder de indruk van de wijk waarin het gebouw stond. Alle dure merken bevonden zich in die straten en elke winkel had een geweldige etalage met van alles erop en eraan.

Een ander soort ‘winkel’ was de Pick a bagel. Bij dit restaurantje hadden ze, uiteraard, allerlei soorten bagels met allerlei soorten toppings. Volgens sommigen is een bagel iets wat je echt gegeten moet hebben in New York, dus dat deden mama en ik dan ook.

Op aanraden van een ober in Cusco in Peru gingen we daarna naar Roosevelt Island. Hier kan je alleen komen met een kabelbaan, die maar eens in de zoveel tijd gaat en waar maar een beperkt aantal mensen in kunnen. Gelukkig is Roosevelt Island geen toeristische plek en hoefden we niet lang te wachten. Dit eiland ligt tussen Manhattan en Brooklyn in en is ook de plek waarvandaan dé skyline foto’s van Manhattan gemaakt worden. Echter, toen wij er waren, was het te mistig voor mooie foto’s. Toch was het wel leuk om er even geweest te zijn.

Weer terug op het vasteland gingen we opnieuw naar Times square, deze keer om kaartjes te kopen voor een Broadway show. We kozen uiteindelijk voor ‘School of Rock’. We hadden nog even de tijd voor het begon, dus aten we bij Shake Shack, de bekende fastfood keten in New York.

Om 7 uur begon de Broadway show. Deze show ging over een mislukte muzikant die als leraar voor een klas kwam te staan en met deze klas aan ‘the battle of the bands’ mee doet. Niet normaal hoeveel talent de acteurs hadden, vooral alle kinderen. Nu kom je natuurlijk ook niet zomaar in een Broadway show, maar toch werd ik aangenaam verrast. In de musical werden veel nummers gezongen, die ook nog eens erg ‘catchy’ waren. Al met al was het een super leuke avond.

Dag 4

’s Ochtends moesten we de tassen al inpakken, want aan het einde van de middag zouden we gaan vliegen. De tassen, waaronder dus niet die van mij, brachten we bij een winkel in Manhattan, die het voor de dag kon opbergen. Zo hoefden we niet weer terug naar ons appartement om ze op te halen.

We hadden deze dag niet veel tijd, dus gingen we snel naar de Rockefeller. Voor dit gebouw staat dé kerstboom van New York, bekend om zijn grootte. Sander, Remco en ik wilden bij de Rockefeller omhoog, maar de kaartjes die we kochten waren pas voor later op de middag. Daarom gingen we eerst naar Brooklyn.

Met de metro gingen we naar het begin van de Brooklyn bridge, aan de Brooklyn kant. Eerst maakten we wat foto’s op een bekende foto plek, namelijk Down Under Manhattan Bridge Overpass (DUMBO). Daarna liepen we over de Brooklyn bridge. Ook deze keer waren we niet de enige die het water wilden oversteken. Op de brug stond aangegeven dat voetgangers links moesten lopen, zodat fietsers rechts konden fietsen. Toen er een stel op het rechterdeel liep, werd deze uitgescholden door een wielrenner. Vervolgens hoorden we dat hij een paar meter hetzelfde deed bij de volgende slachtoffers. Met het verkeerde been uit bed gestapt of gewoon niet zo’n aardige man?

Maar goed, het werd inmiddels tijd om terug te gaan naar de Rockefeller, want op de kaartjes stond duidelijk de tijd waarop wij naar boven konden. Gelukkig redden we dat nog en konden we nog een uurtje uitrusten terwijl we in de rij stonden… Toen we eenmaal boven waren, was dat het gelukkig wel waard. Prachtig mooi uitzicht op heel Manhattan, zelfs met de Empire State Building erop. Het viel ook nog enorm mee hoeveel mensen er tegelijk boven waren, doordat er kaartjes gegeven werden met speciale tijden. Zo konden we in alle rust genieten van de schoonheid van Manhattan.

We genoten zelfs zo erg, dat we de tijd vergaten. Toen we weer in de rij stonden om naar beneden te gaan, besefte ik pas hoe laat het was. We hadden afgesproken om 3 uur de tassen op te halen en het was nu al half 4… We konden de rij helaas niet met alleen wilskracht sneller laten gaan en stonden dus te trappelen om de lift naar beneden te nemen. Ondertussen hadden we afgesproken dat we papa en mama zouden ontmoeten onder de kerstboom. Later zeiden ze echter dat ze bij de liften zouden staan. En je raadt het al, daar stonden ze niet. Tenminste, niet waar wij de lift uit kwamen. Dus wij gingen maar naar de kerstboom, waar we als eerst hadden afgesproken. Terwijl Remco en ik bij de boom bleven, ging Sander op zoek. En natuurlijk op dat moment kwam papa, waarna we opeens op zoek waren naar Sander. Gelukkig was er nog een happy end, want Sander werd gevonden en we konden ons begeven naar de winkel waar onze tassen lagen. We moesten ons wel haasten, maar uiteindelijk zaten we met z’n allen in het vliegtuig, op weg naar Moskou.

Hiermee werd dit geweldige avontuur afgesloten, waar ik met onwijs veel plezier op terug kijk.

Een gedachte over “New York City

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: