Onze belevenissen in Argentinië

Zondag 30 September: Raften op de Rio de Juramente.

Op zondag gingen we raften op een rivier in Argentinië.

Het was een gave ervaring.

Iedereen moest iedere keer weer lachen als onze gids zei: ‘Estop, estop!’

Even later ook weer een leuk gesprek gehad met het gezin die ook in het bootje zat. Het was een leuk gesprek omdat Sander en ik Argentijnse woorden moesten uitspreken en zij de moeilijke Nederlandse woorden. Het was erg leuk dat de hond van dat bedrijf de hele weg meeliep en soms ook in de boot sprong.

We gingen met een bus (met daar achterop de boten) die best wel vies was, terug.

We kregen in de bus een koekje en wat limonade. We kregen op het laatst een filmpje te zien met alle foto’s erop die de cameraman gemaakt heeft. Het was een leuk filmpje, maar ook wel duur.

Het was een super leuke dag alleen jammer van de Blandfort fly (een soort bijtende mug, het waren er heel veel). Sander en ik eindigden de dag met ziplinen.


Maandag 1 oktober gingen we een lange tour in de bus doen door de Cafayate.

Als je het in 1 woord moet omschrijven: prachtig.

We moesten vroeg opstaan voor de bus, maar ze kwamen ons gelukkig voor ons hotel ophalen. En we werden al verwelkomd met een “Brits” accent, fijn!

Er waren precies evenveel stoelen als mensen in de bus. Dat gebeurt zo een beetje altijd in Argentinië, de bus vertrekt alleen als alle stoelen bezet zijn en soms moeten er ook mensen staan. Sander en ik renden gelijk naar de stoelen achterin, wat achteraf erg onhandig was. We hadden namelijk amper ramen en we bleven daar de hele tour zitten, wat we niet wisten. Het was een adembenemend uitzicht. Ook erg leuk die tour door het wijnmuseum, met mega grote tonnen waar soms wel 170 duizend liter wijn in kan. Er zaten natuurlijk ook Argentijnen in de bus dus de “Britse” gids moest alles vertalen in het Spaans en in het Engels (wat ik best wel irritant vond).

Na een groot avontuur door de Cafayate en het wijnmuseum kwamen we pas rond 6 uur ‘s avonds aan. Het was een geslaagde dag.


Dinsdag 2 oktober gingen we naar het MaaM museum

…. dat staat voor: Museo de arqueologia alta Mountain (museum van de hoge bergen) dat gaat over de Inca’s.

Het is een bijzonder museum want er liggen daar drie gestorven kinderen die nog heel goed in tact zijn. Vroeger hadden de Inca’s een heel ander idee bij leven en dood. Ze offerden de knapste kinderen aan hun goden, die begroeven ze dan levend. En ze hadden die kinderen in Salta gevonden. Je kon maar één kind tegelijk zien, want de kinderen mochten niet te lang in het licht blijven. Het was er ook best wel koud in die zaal. Er zijn dus drie kinderen gevonden maar er liggen er waarschijnlijk tientallen.

Het was ook wel een leuke dag. Het was erg bijzonder als je bij zo’n kind staat maar tegelijk ook best wel eng. We hadden die dag ook wat Adidas kleren gekocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: