Flamengo tegen Chapecoense – Estádio Maracanã

zaterdag 8 september

Toen we bij het hostel aankwamen zagen we op de toonbank een blaadje met een voetbalwedstrijd er op staan. Wij dachten dat we het wel leuk zouden vinden om daar naartoe te gaan. Dus hebben we kaartjes gekocht via het hostel en zijn we met een Engels pratende gids met de metro naar de wedstrijd gegaan. De metro zelf was al een beleving. De Flamengo fans begonnen met z’n allen luidruchtig te zingen. De gids die wij hadden is zelf ook voor Flamengo. Omdat hij 8 jaar in Noorwegen heeft gewoond en pas 2 weken terug was kende hij de liedjes niet meer zo goed. Hij zei ook dat eens in de zoveel tijd nieuwe liedjes kwamen. Die nieuwe liedjes kon hij dus niet meezingen. Toen we met de metro aankwamen bij het stadion zagen wij heel veel zwaarbewapende agenten staan voor als er rellen uitbraken of voor andere veiligheden. Vanaf de metro naar het stadion moesten we over een grote brug lopen.

Schermafbeelding 2018-09-13 om 08.16.12

Op die brug probeerde mensen nog zoveel mogelijke dingen te verkopen. Sommige probeerde nog kaartjes te verkopen of T-shirtjes, bekers, sjaaltjes etc.

img_4842.png

We moesten om het stadion heen lopen om bij onze ingang naar binnen te kunnen gaan. We werden daar gefouilleerd. De meneer die mij gefouilleerd heeft begon allemaal dingen tegen mij te zeggen in het Portugees en een beetje te lachen, dus ik zei; ‘’Eu não entendo’’. Naar Nederlands vertaald; ‘’Ik begrijp het niet’’. De andere om me heen moesten toen ook lachen en mocht ik doorlopen. Toen we binnen kwamen zagen we al voordat we op de tribune zaten dat het een groot stadion was.

 

img_4844.png

We hadden een goede plek want we zaten aan de kant waar het meeste voetbal plaats vond. Dat komt omdat Flamengo op nummer 4 staat en Chapecoense op nummer 19 (van de 20). Dus de gids had al verwacht dat op de helft van Chapecoense het meeste ging gebeuren.

IMG_4835

Het voetbalspel zelf was niet heel geweldig maar toen er na 43 minuten door Flamengo gescoord werd ging het hele stadion los.

Alle fans van Flamengo waren aan het schreeuwen en zingen. De rest van de wedstrijd waren de fans alleen maar bezig met zingen.

img_4845.png

Tijdens de wedstrijd vertelde de gids verschillende feitjes over Flamengo. Bijvoorbeeld dat ze laatst hun duurste speler hadden gekocht. Ik ben de naam vergeten maar hij heeft rugnummer 14 en ze hadden hem gekocht voor 10 miljoen euro. Of dat het gewoonlijk is om alleen maar spelers te hebben uit Zuid-Amerika.

De tegenstander had niet veel fans in het stadion zitten. Ik schat dat er ongeveer 30 fans voor Chapecoese waren. De uitslag is uiteindelijk 2-0 voor Flamengo geworden. Toen we het stadion uit kwamen kregen we te horen dat de laatste metro om 23:00 vertrekt. Op dat moment was het 22:57. De gids zei we kunnen er naartoe lopen maar ik weet niet of we het gaan halen en als we het niet halen moeten we weer terug lopen voor een taxi. Dus gingen we gelijk met de taxi weg de gids had voor ons betaald en we waren uiteindelijk rond 23:30 bij ons hostel. We vonden het allemaal erg gezellig en een mooie ervaring en voor mij voor herhaling vatbaar.

Sander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: