Maceió – 9 Ilha’s de Lagoa Mundáo

Terwijl Paul de wat meer bezinnende kant van de reis belicht, zal ik een poging doen de belevenissen te beschrijven. Voor een ieder die op Facebook zit, als je onze groep ‘De Jong’s travel adventures’ opzoekt krijg je met grotere regelmaat updates.

Het is gelukt een tour te boeken voor vandaag. Rond 12 uur worden we bij het appartement opgehaald en naar een kleine haven gebracht. Daar maken we eerst gebruik van de ‘almoço’. Dat is hier in Brazilië heel gebruikelijk: een verzameling van verschillende gerechten waar je uitkiest wat je wilt hebben. Aan het einde volgt (in andere gevallen, hier zat het bij de tour inbegrepen) een weegschaal en je rekent vervolgens je totaal af. De lunch hier was oké, niet heel bijzonder, maar voor iedereen zit er wel wat bij.

Na de lunch stappen we op de boot. We stoppen eerst nog bij 2 opstappunten binnen 50 meter van waar wij opgestapt zijn waar enkele gezinnen opstappen. Waarom zij deze speciale behandeling krijgen is onduidelijk. We varen door de prachtige lagune, de uitloper van de Rio Satuba. We blijven foto’s maken, het is er prachtig. We stoppen bij de plek waar de lagune overgaat in de oceaan. Hier gaan we 40 minuten van de boot af en kunnen lekker zwemmen. Hoewel we inmiddels bijna 900 kilometer van Recife af zijn en hier geen haaien voorkomen, houden Tessa en ik het bij wat ‘shinen’ vlakbij het strand. De mannen gaan wel verder het water in en oefenen zo hun zwem-skills. Vanwege de overgang naar de oceaan staat er een flinke stroming waar nauwelijks tegenin te zwemmen is.

We varen een stukje terug de lagune in en passeren de verschillende Ilha’s (eilanden) hier. Sommige zijn slechts mangroves, andere wel bewoonbare eilanden en we passeren ook meerdere ‘zwembad’-eilanden. Hier komt het land nét niet boven de waterspiegel uit. Bootjes stoppen hier om mensen te laten snorkelen en zwemmen. Wij varen door naar Ilha Carlitos. Dit is een klein eilandje waarop een tropisch zwembad is gemaakt, omringd door terrassen waar je je kunt laven aan diverse (westerse) gerechten, kokoswater uit de groene kokosnoot en cocktails.

Bijzonder dat Paul niet lang geleden een foto van een foto gemaakt heeft en deze nog weet te vinden op zijn telefoon ❤️ ❤️ ❤️

Na een heerlijke middag varen we tijdens de zonsondergang terug naar het haventje. Een dag met een gouden randje.

Van deze dag heb ik ook een filmpje gemaakt, aangezien ik deze niet op de blog kan plaatsen, hierbij de link naar Youtube: 9 Ilha’s de Lagoa Mundáo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: