Reizen van Recife naar Maceió

(grotendeels kopie van FB post)

Oké, we moeten onze status van wereldreizigers nog wel even waarmaken. Gisteren 5 banken afgegaan om te pinnen, lukte allemaal niet. Bij terugkomst bij het hotel realiseren we ons dat onze passen nog op Europa staan 🙄
Vandaag onze eerste reisdag. Gisteravond uitgezocht hoe we naar Maceió kunnen komen. Er zijn nog heel wat plekken in de bus, dus reserveren lijkt niet nodig. We moeten vanaf het hotel lopen naar het vliegveld (2 km), dan een bus naar het regio busstation en de bus naar Maceió. Klinkt als appeltje eitje. De bus naar Maceió vertrekt om 13.15, dus als we om 10u vertrekken moet het goedkomen… in theorie dan

Dan de praktijk…. ik zie in de middag bus 33 voor ons hotel stoppen met hierop ‘aeroporte’, dat lijkt beter dan lopen. We vertrekken al om half 10, en wachten op de bus. Na een kwartier komt hij en kunnen we instappen. Tijdens de rit volg ik het via Maps.me (goede tip Iona) en blijkt dat we via het centrum van Recife rijden. Een uur later komen we dus aan bij het vliegveld. Vlak ervoor rijden we vlak langs het hotel 😬. Daar worden we naar het busstation verwezen.
Als we bij het loket aangeven dat we naar het Rodoviariá moeten, geeft ze aan dat we 2 metro’s moeten hebben. De eerste brengt ons naar een punt waar we eerder al met de bus langs zijn gekomen. Oh well 😊… de volgende brengt ons naar het busstation. Die metro is een hele ervaring, en niet echt een goede. Op elk station komen handelaartjes de metro in en prijzen hun waren met veel bombarie aan. Gecombineerd met (hele jonge) zwervers die om geld bedelen en een lucht waar je misselijk van wordt, zijn we blij als we weer eruit zijn.
Het is inmiddels 12.45, dus gelukkig nog op tijd voor de bus. Maar helaas, de bus is vol! We brengen de tijd tot het vertrek van de volgende bus (16.00 uur) door bij een cafeetje waar we koffie drinken en een broodje eten. Gelukkig ook WiFi zodat we onze Airbnb host kunnen laten weten dat we later zijn! De bus is heel luxe. Stoelen die je in slaapstand kunt zetten, tv-schermen met films (weliswaar in het Portugees, maar Home Alone en Alvin en de Chipmunks zijn ook zo te volgen) en zelfs wifi!We komen rond 20 uur aan bij het busstation en nemen een taxi naar het appartement.

 

613b762d-46e4-47e9-95c7-d90faa7e8e72

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: