Maceió (1)

(foto hierboven: uitzicht van ons appartement)

Gisteren een relaxte dag in Maceió gehad. De kinderen en Paul zitten al goed in de tijdzone, ik heb er wat meer moeite mee. Op zich geen probleem want zo heb ik heerlijk een paar uur in de ochtend om te werken aan blog, fb of mijn tekeningen.

We hebben een appartement via Airbnb gehuurd en gaan dus in de ochtend eerst op pad voor ontbijt. We lopen naar het centrum en vinden een plek waar we (weer!) een soort hamburger eten. Het centrum is vies en kent dezelfde taferelen die we ook in de metro zagen: handelaartjes die hun waren aanprijzen en stank, maar ook vriendelijke mensen. Als Tessa door een jonge vrouw wordt aangesproken en ze merkt dat we buitenlanders zijn raakt ze daar emotioneel van, alsof ze nog nooit iemand uit Europa heeft gezien. Tessa krijgt een hug en met tranen in haar ogen neemt de Braziliaanse afscheid. Op diverse plekken komen we marktjes tegen waar de stalletjes dicht tegen elkaar aan staan. Met de hand op de tassen is het toch heel leuk om daar doorheen te lopen.

Bij terugkomst in het appartement gaan de kinderen zwemmen. Of beter, de jongens gaan zwemmen, Tessa vindt het te koud ;-). Paul en ik lopen naar een ander strand waar we op zoek gaan naar een excursie voor morgen. Dat valt nog niet mee, omdat het hier het einde van de winter en dus laagseizoen is zijn er maar weinig aanbieders. We boeken een excursie waarmee we met een boot langs diverse locaties gaan waar we onder andere kunnen snorkelen.

Bij dit strand is het veel toeristischer en aangenamer vertoeven dan waar we vanmorgen waren. In de avond lopen we hier dan ook weer heen en eten pizza.

163DB7AB-ED72-4603-B3EC-1007E5562493

2 gedachten over “Maceió (1)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: