Recife (1)

Na een lange reis (ingecheckte rugzak gelukkig ook doorgeboekt naar volgende vlucht!) komen we om 4.30u bij het hotel aan. We komen erachter dat we tóch iets vergeten zijn…. de tandpasta! We poetsen onze tanden met de kindertandpasta van Remco en  proberen nog wat te slapen.
Na een behoorlijk ontbijt lopen we langs het strand richting het oude centrum van Recife. De wandeling is leuker dan het centrum. Om de paar honderd meter een shark-warning bord. De verkeerssituatie in Brazilië is alles wat we ons ervan voorstelde. Je zoekt een gaatje tussen de auto’s om over te steken, het gebruik van de claxon is verplicht (blijkbaar) en motoren en fietsers gaan tussen de auto’s door met gevaar voor eigen leven.

Schermafbeelding 2019-08-11 om 14.42.15

 

Terug nemen we de bus, voor vandaag genoeg gelopen. Het valt op dat iedereen heel erg vriendelijk is. Dat komt goed uit als we vragen hoe we terug komen naar ons hotel. De Portugese les komt goed van pas, er zijn er maar weinig die Engels praten, maar met de paar woorden die we kennen (hoe meer talen je kent hoe meer je ergens iets bekends hoort) komen we eruit. Ook worden we deze dagen diverse keren aangesproken dat we voorzichtiger moeten zijn met onze telefoons. Hoewel we nog niets gezien of erger, ervaren hebben, nemen we de adviezen serieus.

Het wordt al vroeg donker en zo stappen we uit als het al donker is. We zoeken een restaurant en eten een ‘Self service’ maaltijd. Dit houdt in dat er een groot buffet is met allerlei gerechten. Je schept op wat je wilt eten en laat je bord wegen. Zo betaal je voor het gewicht dat je eet. Een halve liter fles bier kost evenveel als een hoofdmaaltijd.

img_0399

 

 

 

Een gedachte over “Recife (1)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: