De dag van vertrek

IMG_0271

Onze laatste paar uurtjes in ons huis. Over 2,5 uur worden we opgehaald door Johan en Ella die ons naar Schiphol zullen brengen. Daar zullen ook de beide ouders en Dennis zijn om de laatste knuffels en kussen te geven (en wat tranen ben ik bang ;-)).

3,5 jaar hebben we hier naartoe geleefd. Het leek in het begin zo ver weg. Sander zat nog maar in de eerste klas van de Topmavo, was een jochie  zoals Remco nu is. Tessa zat heerlijk in haar vel, met lieve vriendinnen. En dan Remco… we vroegen ons af of hij in het begin wel doorhad wat er ging gebeuren.

De tijd tussen plannen en gaan was met pieken en vooral grote dalen. Een burn out van mij, een onprettige werksituatie van Paul. Het vooruitzicht van de reis heeft zeker bijgedragen deze dalen te overwinnen. Heel lang hadden we het voornemen, en vandaag gaan we het realiseren.

De tassen zijn gepakt, we gaan met 5 stuks handbagage en zullen 1 tas inchecken. Bizar idee dat we met zo weinig spullen een jaar kunnen reizen. Gelukkig hebben ze in de landen waar we heen gaan ook winkels!

img_0242.jpg

Met zenuwen in ons lijf en de spanning is merkbaar (ook zeker bij de kinderen), die zullen hopelijk verdwijnen als we in het vliegtuig zitten. In Brazilië gaan we eerst in vakantiemodus. Even relaxen en de toerist uithangen. Daarna zo langzamerhand in ‘reismodus’.

En nu kunnen en willen we niet meer terug… vandaag start onze droom, het grote avontuur. We zullen ook dingen tegenkomen die we liever niet zouden hebben, maar bovenal kijken we ernaar uit om met elkaar een fijne tijd te hebben en mooie herinneringen te maken.

Wereld…. we komen eraan!

 

 

2 gedachten over “De dag van vertrek

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Fam. De Jong en vooral Tessa. Je hebt via de collega app van Sebastian laten weten dat we de reis mogen volgen. Het is vandaag 9 september en heb zitten genieten van wat jullie al meegemaakt hebben. Geweldig en dit is nog maar het begin… Ik ga zeker meer van jullie verhaal volgen. Ook erg leuk dat handlettering. En Tessa hoop dat je snel weer hersteld was van je lichamelijke probleem.
    Geniet met z’n alle van elkaar en deze mooie wereld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: